Harmaakuvemyyrä

ELINTAVAT

Harmaakuvemyyrä on pohjoinen laji, jota tavataan Suomessa Tornio-Kuusamo –linjan pohjoispuolella. Niitä tavataan monenlaisissa ympäristöissä, mutta ne viihtyvät eritoten kivikkoisten metsien varvikoissa. Ravinnokseen ne käyttävät kasveja ja marjoja sekä sieniä ja selkärangattomia.

SUOJELU

Harmaakuvemyyrä on rauhoitettu.

SOPEUTUMINEN TALVEEN

Harmaakuvemyyrä viettää talven lumen alla käytävissään.

Harmaakuvemyyrä

Myodes rufocanus

Grey-sided vole

LUOKKA:

LAHKO:

HEIMO:

KOKO: Ruumis 11–14 cm, häntä 3–5 cm, paino 20–50 g.

LISÄÄNTYMINEN: Vuodessa 2–4 pesuetta, tavallisesti 5–7 poikasta, sukukypsä 30–60 päivän ikäisinä

ELINIKÄ: 1-2 vuotta

Tiesitkö, että mustikat ovat harmaakuvemyyrien erikoisherkkua!