Fasaani

ELINTAVAT

Fasaani on alun perin aasialainen laji, jota on istutettu kautta Euroopan riistalinnuksi. Suomeen fasaani tuotiin 1900-luvun alussa, ja sen levinneisyys rajoittuu tiheästi asutuille seuduille maan etelä- ja keskiosissa. Fasaani viihtyy viljelysseuduilla sekä metsien ja ruovikoiden laitamilla. Sen ravintoa ovat siemenet, marjat, pikkueläimet ja kotilot.

SUOJELU

Fasaani kuuluu riistalajeihin, ja sen vuosittainen saalis on n. 25 000-30 000 yksilöä.

SOPEUTUMINEN TALVEEN

Eteläisintä Suomea lukuun ottamatta Fasaani ei pärjää Suomen talvessa ilman talviruokintaa.

Fasaani

Phasianus colchicus

Pheasant

LUOKKA:

LAHKO:

KOKO: Paino 700-1500g, koiraat naaraita kookkaampia.

LISÄÄNTYMINEN: Naaras munii touko-kesäkuussa 8-12 munaa, haudonta 23-28 vrk.

ELINIKÄ: Rengastustietojen mukaan vanhin elänyt yli 10-vuotiaaksi.

Tiesitkö, että. Suomessa tavattava fasaani on useista fasaaniroduista jalostettu sekamuoto, jota ei tavata missään luonnonvaraisena.