Metsähanhi

ELINTAVAT

Metsähanhet ovat kosteikkojen ja soiden lintuja, jotka varsinkin pesimäaikaan ovat hyvin arkoja ja piilottelevia. Suomessa metsähanhia tavataan Pohjois- ja Keski-Suomessa. Ne ovat laiduntaja, joille kelpaavat monet kosteikkojen kasvit sekä talvella myös vilja ja apila. Muuttoaikaan metsähanhet liikkuvat parvissa

SUOJELU

Metsähanhet muuttavat talveksi Etelä-Ruotsiin, Tanskaan ja Hollantiin avoimien vesien äärelle.

SOPEUTUMINEN TALVEEN

Metsähanhi on yleisin hanhi Suomessa ja kuuluu metsästettäviin riistalajeihin. Sen saalismäärä vuosittain on 5 000-11 000 yksilöä.

Metsähanhi

Anser fabalis

Bean goose

LUOKKA:

LAHKO:

HEIMO:

KOKO: Paino 3-3,5 kg, siipien kärkiväli 140-175cm.

LISÄÄNTYMINEN: Naaras munii toukokuussa 4-6 munaa, haudonta 27-29 vrk. Itsenäistyy ensimmäisenä talvenaan, sukukypsä 3-vuotiaana

ELINIKÄ: Rengastustietojen mukaan vanhin elänyt yli 18-vuotiaaksi. Ranuan eläinpuiston vanhin eli lähes 25 vuotta.

Tiesitkö, että laulujoutsenen runsastumisen on väitetty johtaneen metsähanhikannan vähenemiseen. Tutkittua tietoa asiasta ei vielä ole saatavilla.