Sinisorsa

ELINTAVAT

Sinisorsat elävät kaikenkokoisten vesistöjen lähellä, mutta karttavat karuja vesiä. Niitä tavataan Suomessa koko maassa. Sinisorsan ruokavalioon kuuluvat vihreät kasvinosat, veden pieneliöt, siemenet ja hyönteiset. Pesä voi olla kaukanakin vedestä. Sinisorsan pesiä on tavattu jopa kaupunkien keskustoista.

SUOJELU

Sinisorsa kuuluu metsästettäviin riistalajeihin. Vuosisaalis on n. 250 000 yksilöä.

SOPEUTUMINEN TALVEEN

Suomalaiset sinisorsat muuttavat talvehtimaan Keski- ja Etelä-Eurooppaan. Osa yksilöistä kuitenkin jää Suomeen kaupunkien vesistöjen sulapaikkoihin ”pullasorsiksi” ja selviävät talvesta ruokinnan turvin.

Sinisorsa

Anas platyrhynchos

Mallard

LUOKKA:

LAHKO:

HEIMO:

KOKO: Paino n.1 kg, siipien kärkiväli 80-100cm.

LISÄÄNTYMINEN: Naaras munii huhti-toukokuun vaihteessa 7-11 munaa, haudonta 24-27 vrk. Poikaset ovat sukukypsiä n. 1-vuotiaana.

ELINIKÄ: Rengastustietojen mukaan vanhin elänyt 29-vuotiaaksi.

Tiesitkö, että sinisorsa on ankan kantamuoto?