Suopöllö

ELINTAVAT

Suopöllöjä tavataan lähes kaikkialla maapallolla Australiaa ja Antarktista lukuun ottamatta. Suomessa lajia tavataan koko maassa. Suomenkielisen nimensä mukaisesti se viihtyy soilla, niityillä ja muilla avoimilla paikoilla ja saalistaa ravinnokseen pääasiassa pikujyrsijöitä. Pesänä suopöllöllä on painauma maassa varpujen tai saratuppaan suojassa. Suopöllö on pesimäaikaan aktiivinen myös päivällä, vaikka muutoin on liikkeellä lähinnä hämärissä.

SUOJELU

Suopöllö on Suomessa rauhoitettu luonnonsuojelulailla, kuten muutkin pöllömme.

SOPEUTUMINEN TALVEEN

Suopöllöt muuttavat talveksi Etelä- ja Keski-Eurooppaan.

Suopöllö

Asio flammeus

Short-eared owl

LUOKKA:

LAHKO:

HEIMO:

KOKO: Paino 250-400 g, siipien kärkiväli 95-110 cm, naaraat kookkaampia kuin koiraat.

LISÄÄNTYMINEN: Naaras munii touko-kesäkuussa 4-6 munaa, haudonta 24-29 vrk.

ELINIKÄ: Rengastustietojen mukaan vanhin suopöllö on elänyt 14-vuotiaaksi.

Tiesitkö, että suopöllö on mestari naamioitumaan. Värinsä ansiosta se sulautuu erinomaisesti suomaastoon. Se voi myös muuttaa ruumiinasentoaan niin, että se sulautuu paremmin ympäristöönsä; suopöllö voi hetkessä muuttua pyöreäpäisestä höyhenpallosta pitkulaiseksi ja kapeaksi, kuin puun rungoksi.