Miten sinä voit auttaa?

Jokainen voi tehdä pieniä tekoja edistääkseen kanssamme lajien ja luonnon monimuotoisuuden suojelua.

 

Löytyisikö näistä sinullekin yksi tai useampi sopiva keino?

 

1. Kuluta kohtuullisemmin ja nauti enemmän!

Panosta tavarahankintojen sijaan elämyksiin ja matkaile kotimaassa – tule käymään meilläkin ja tue siten meidän työtämme. Retkeile suomalaisesta luonnosta nauttien ja sitä kunnioittaen. Tavaraakin tarvitaan – kierrätä, korjaa ja lainaa aina kun voit.

 

2. Vaikka moni meidän eläimemme on melkoisen ehdoton lihansyöjä, onneksi me ihmiset olemme kaikkiruokaisempia!

Lisää ainakin yksi kasvisruokapäivä viikkoon ja haasta itsesi keksimään joka kuussa uusi ruokalaji satokauden kasviksista. Jos syöt kalaa, niin ainakin yksi kestävästi pyydetyn kalan päivä viikoittain on mainio valinta kasvispäivän rinnalle.

 

3. Ryhdy pohjoisen luonnon lähettilääksi!

Jaa tietoa suojeluhankkeista, lajien tilanteesta, ajankohtaisista luontouutisista – unohtamatta ainutlaatuisia elämyksiä yöttömässä yössä, pakkasen paukkuessa tai napattuasi ainutlaatuisen luontokuvan.

 

4. Lahjoita omien resurssiesi mukaan!

Mieti, mikä on juuri sinulle se kaikista tärkein kohde, tai ehkä niitä on monta? Ryhdy esimerkiksi WWF:n kummiksi, liity Suomen luonnonsuojeluliiton jäseneksi, osta vuosikortti Ranuan eläinpuistoon tai tue Suomen suurimman ja monipuolisimman villieläinsairaalan toimintaa Korkeasaaressa? Näiden lisäksi hyviä kohteita on varmasti satoja, eli kerro kaikille oma löytösi!

 

5. Vai ehkä ennemmin jakaisit aikaasi ja osaamistasi?

Vapaaehtoistyön keinot ovat monet. Erilaisista paikallisjärjestöistä voi löytyä juuri sinun hommasi, tai ehkä sinusta olisi WWF:n öljyntorjuntajoukkoihin tai vieraslajitalkoot houkuttelevat? Monella meistä on omaa erityisasiantuntemusta: osaisitko juuri sinä laatia omille kollegoillesi toimintaohjeista siitä, kuinka voisitte vähentää ympäristökuormitusta työssänne? Tarvitaanko asiantuntija-apuasi ehkä jonkin paikallisluonnon suojeluun liittyvän ongelman ratkaisemiseen, lausunnon muotoiluun tai kansalaisaloitteen tekemiseen?