Arokissa manuli on kotiutunut hyvin Ranualle

Eläinpuiston uusin asukas, aasialainen arokissa manuli matkusti Ranualle 25.5. intendentti Mari Heikkilän kyydissä Helsingin Korkeasaaresta. Matka sujui rauhallisissa merkeissä. -Tämä manuli vaikuttaa olevan rento tyyppi. Se oli Korkeasaaressakin helppo käsiteltävä, kertoo Mari.
Ranuan manuli on viime vuonna Korkeasaareen syntyneiden manulinpentujen isä. – Eläintarhaeläinten lisääntymistä ja sijoittamista koordinoi eurooppalainen eläintarhojen yhteisö EAZA. Se huolehtii mm. siitä, että tarhattujen eläinten populaatioissa säilyy geneettinen monimuotoisuus. Ranuan manuli on nyt oman lisääntymistehtävänsä suorittanut, ja se päätettiin tuoda tänne pohjoiseen kauas naaraista, nauravat intendentti ja eläintenhoitajat.

Manuli on sopeutunut mainiosti uuteen kotiinsa. Sen lempipaikka aitauksessa on pylvään päällä seisova mökki, jonne se voi tassutella riippusiltaa pitkin. Hoitajien mukaan manuli on helppo hoidettava. Se saa aamuisin pikkujyrsijöistä koostuvan ateriansa, ja sen häkki siistitään päivittäin. Ranuan toisesta kissaeläinlajista, ilveksestä, manuli eroaa hoitajien mukaan tietysti kokonsa puolesta mutta myös siinä, että se ei hakeudu lähelle ihmisiä. – Ilvesten häkkiä ei siivota päivittäin ja niitä ei voi mennä yksin ruokkimaan, sillä kesyyntyneinä ne voivat olla hieman arvaamattomia. Manuli sen sijaan väistää hoitajia kohteliaasti ja vetäytyy kauemmas tarkkailemaan, kertovat eläintenhoitajat.