Hillaretriitti Ranualla, 2 vrk pe-su 27.-29.8.2021

Joogapainotteinen hillaretriitti Ranualla eläinpuiston metsäisessä luontoympäristössä avaa kehomme ja mielemme alkavaan ruskaan. Viikonlopun aikana harjoittelemme rentoutumista, kuuntelemme omaa kehoa ja opettelemme pysähtymistä. Hemmottelemme itseämme joogaharjoitusten lisäksi saunahoidolla, jossa käytettävät tuotteet ovat luonnonmukaisia ja ekologisia – kaikki ranualaisena käsityönä tehtyjä. Nautimme Eläinpuiston keittiön herkullisista kasvisruuista ja majoitumme Gulo Gulon kauniisiin ja tilaviin mökkeihin sekä tutustumme toisiimme.

Joogaretriitin vetäjänä toimii posiolaissyntyinen, kokenut joogaopettaja Oili Ruokamo (RYT200-joogaopettaja, yinjoogaopettaja, www.oiliruokamo.com). Hillasaunassa ovat mukana ranualaiset Tmi Anu Tahkola ja Kunnonmetsästäjä Tiina Torvinen.
Voit tulla sellaisena kuin olet, et tarvitse välttämättä aikaisempaa kokemusta joogasta. Mukaan tarvitset oman joogamaton ja loppurentoutukseen viltin.

Joogaa harjoittamalla voi löytyä levollinen mieli ja tasapainoinen keho. Sana ”yoga” on sanskritin kieltä ja merkitsee yhteyttä. Tällä tarkoitetaan yhteyttä omaan itseen, sillä jooga merkitsee kokemusta omasta itsestä. Toisaalta jooga tarkoittaa hyvää sosiaalista yhteyttä. Sopusointu itsensä kanssa voi heijastua myös ihmissuhteisiin.

Varaukset verkkokaupastamme!

 

Päiväohjelma pe-su 27.-29.8.2021

Perjantaina

17.00 mennessä saapuminen ja majoittuminen Gulo Gulon 6 hlön mökkeihin
17.00-18.00 Kevyt kasvisruoka, retriitin info, paikan esittely
18.15-19.45 Lempeä yinjoogaharjoitus. Yinjooga on terapeuttinen joogamuoto, joka rauhoittaa kehoa ja mieltä, auttaa keskittymään nykyiseen hetkeen sekä mahdollistaa päästämään irti kaikesta suorittamisesta. Harjoitus etenee rauhalliseen tahtiin, kehon ei tarvitse olla notkea tai venyvä. Harjoituksen alussa ja lopussa tiibetiläisten maljojen kauniit soinnut auttavat rentoutumisessa.
19.45 – Saunomista mökeissä, tutustumista ja iltapala

Lauantai

7.30-9.00 Herättelevä, kehoa ja mieltä vahvistava aamujooga, joka aloitetaan meditaatiolla. Joogaharjoitus perustuu lempeään hathaan, jossa asanat soljuvat eteenpäin tietoisen hengityksen ja läsnäolon kautta lempeästi omaa kehoa kuunnellen. Sään salliessa harjoitus toteutetaan ulkona.
9.00-10.00 Aamupala
10.00-12.00 Tutustuminen Ranuan eläinpuiston ulkoilu- ja luontoreittiin (3,4 km). Havainnoidaan alkavan Lapin kesän luontoa, hengitellään, halaillaan puita ja kokeillaan metsäjoogaa. Polku on leveä ja helppokulkuinen.
12.00-13.00 Keittolounas
13.30-14.30 Vapaata aikaa
14.30-16.30 Lempeä yinjooga, joka aloitetaan hengitysharjoituksella (pranayama).
16.30-17.30 Päivällinen
17.30-18.30 Opastettu kierros Ranuan Eläinpuistossa
18.30 – Omatoiminen, hemmotteleva hillasauna, johon meitä opastaa palveluntuottaja Anu Tahkola.
Hillasauna on hoitosauna, jossa tuotteet on valmistettu Ranualla ja pääraaka-aine eli hillanlehti, on kerätty Ranualta. Tuotteet ovat luonnonmukaisia sekä ekologisia eivätkä sisällä hajusteita, parabeeneja tai synteettisiä kemikaaleja. Hillahoidon ajaksi mukaan tulee saunahatut ja laudesuoja.

Hillasauna sisältää hemmottelun koko keholle:
– peseytyminen hillashampoolla
– saunassa hillanlehtikasvonaamio
– vartalonhoito hillanlehtiöljyllä ja hillavillakivellä
– hillanlehtijalkakylpy

Saunajuomana on hillajuhlajuoma. Saunan jälkeen kasvoille sivellään hillavoide ja laitetaan suut makeiksi hillavaahtokarkeilla.

Hillasaunassa mukana myös hillatuotteiden valmistaja Tiina Torvinen esittelemässä ja myymässä ihania hillatuotteita.

Illan lopuksi nautitaan iltapala.

Sunnuntai

7.30-9.00 Herättelevä, kehoa ja mieltä vahvistava aamujooga, joka aloitetaan hengitysharjoituksella. Sään salliessa harjoitus tehdään ulkona.
9.00-10.00 Aamupala
10.00-12.00 Luontoretki lähiympäristöön, alkavan Lapin kesän luonnon tarkkailua, hengittelyä, metsäjoogaharjoituksia. Retriitin palautekeskustelu.
12.00 – Lounas ja kotiinlähtö.