JÄÄKARHU-UROS NORD MUUTTI RANUAN ELÄINPUISTOON

Viisitoistavuotias jääkarhu-uros Nord muutti maanantaina 22.2.2021 Ranuan eläinpuistoon Tanskasta, Skandinavisk Dyreparkista. Nord on alun perin syntynyt Moskovan eläintarhassa. Siirto toteutettiin EAZA:n jääkarhukoordinaattorin suosituksesta.

Nordin matka alkoi Tanskasta perjantaina 19.2. ja uuteen kotiinsa Nord pääsi maanantai-aamuna. Matka toteutettiin maanteitse sekä laivayhteydellä. Kuljetus sujui hyvin, ja uudessa kodissaan Nordilla oli heti hyvä ruokahalu.

Nord viettää ensimmäiset päivät uuteen kotiinsa ja hoitajiinsa tutustuen, ja saattaa olla aluksi välillä yleisön näkymättömissä pesätiloissaan. Mikäli kaikki sujuu hyvin ja jääkarhupariskunta suhtautuu toisiinsa ystävällisesti, pääsevät ne tutustumaan toisiinsa myöhemmin keväällä. Toistaiseksi ne asuvat kuitenkin omissa aitauksissaan, eikä pentuja odoteta vielä tänä vuonna.

Jääkarhu on määritelty luonnossa uhanalaiseksi ja lajille on perustettu Euroopan eläintarha- ja akvaariojärjestössä (EAZA) uhanalaisten lajien suojeluohjelma EEP (European Ex-situ Programme), johon Ranuan Eläinpuisto ja Skandinavisk Dyrepark myös kuuluvat. Ohjelman tavoitteena on ylläpitää jääkarhujen eläintarhakanta elinvoimaisena ja perimältään riittävän monimuotoisena.

Artikkelikuvassa Ranuan Eläinpuiston jääkarhunaaras Venus kuvattuna helmikuussa 2021.

 

Lisätietoja:

Heini Niinimäki

heini.niinimaki@ranuazoo.com

Intendentti

Ranuan Eläinpuisto, Ranuan Seudun Matkailu Oy