Ympäristötaidetta eläinpuistossa: Seven Steps to Save the Ocean -teos avataan 24.6.2018

Juhannusviikolla Ranuan eläinpuisto saa uuden ympärivuotisen nähtävyyden, kun sen keskelle valmistuu Maija Kovarin teos Seven Steps to Save the Ocean. Interaktiivinen Seven Steps to Save the Ocean kannustaa arkipäivän tekoihin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, ja sitä kautta arktisen luonnon suojelemiseksi.

Teos sijaitsee keskellä puistoa olevalla rakalla, joka oli muinoin meren rantaa. Alueen läpi kävellään osaksi teosta rakennettua puista laituripolkua pitkin. Ympäröivä luonto ja vaihtuvat vuodenajat ovat osa teosta: kokemus on erilainen kesällä kuin talvella lumen peittäessä rakan.

Taitelija ja arkkitehti Maija Kovari toimii nykytaiteen kentällä kuvanveiston ja installaation parissa. Arkkitehtinä hänen taustansa on julkisen tilan suunnittelussa. Seven Steps to Save the Ocean -teoksen kantava ajatus on nostaa ilmastonmuutosta käsittelevässä keskustelussa esille valintojen voima. Jokainen meistä voi valita toivottomuuden ja apatian sijaan toivon ja tehdä tekoja, joilla on positiivinen vaikutus seuraavien sukupolvien elämään.

Lisää teoksesta ja taiteilijasta: www.kovari.fi/news/i-am-not-an-environmentalist
Voit seurata teoksen valmistumista www.facebook.com/MaijaKovari ja Instagramissa @maijakovari